\


 Monday, 25 October 2004
Návrat brécy do České spořitelny

Při hledání různých způsobů financování auta jsme si s ženou řekli, že se obrátíme i na Českou spořitelnu, u které máme běžný účet a dvě stavební spoření. Služeb České spořitelny jsem měl před několika lety plné zuby, hlavně kvůli neochotnému a neinformovanému personálu, jehož kvalifikace by stačila snad na pomocnou uklízečku s trvalým dohledem nadřízeného, ale určitě ne na poskytování finančních služeb klientům. Kvůli své liknavosti jsem se ale ke zrušení účtu nedostal. Po vstupu Erste Bank do ČS jsem přestal mít ke zrušení účtu i důvod - většina poboček na malých městech byla zrušena a na větších pobočkách se objevili zaměstnanci, se kterými bylo možné bez problémů zřídit GSM bankovnictví, Internetové bankovnictví, mezinárodní platební kartu s pojištěním a další záležitosti. Konečně jsem si začal připadat jako klient banky a ne jako trpěný hmyz na pravidelné návštěvě útulku senilních lichvářů.

Dnešek nás ale přesvědčil, že staří zaměstnanci ze zrušených poboček si své vyhřáté místečko i v Erste Bank našli.

  1. I když jsme si na internetu našli, že v Benešově je kontaktní místo ČS leasingu, pracovníci banky o něm nejdříve v životě neslyšeli a po chvíli našeho přesvědčování jedna pracovnice pravila "že to má na starosti asi kolega, ale ten má zrovna dovolenou, takže nic nebude".
  2. Po dotazu na poskytnutí účelového úvěru nám bylo sděleno, že se pletem a že nám poskytnou jen spotřebitelský (=mnohem nevýhodnější) úvěr - navíc musíme prý mít alespoň 2 ručitele, i když se ta osoba ani neobtěžovala vůbec podívat na pravidelný zůstatek na účtu a ani ji nezajímal náš příjem. Žádná detailní kalkulace také nebyla provedena, protože světe div se, zrovna před naším příchodem "vyhořel systém". Mám pocit, že systém mohl "vyhořet" jedině proto, že se některé zaměstnankyni v hlavě samovolně vznítila přeschlá sláma.

Jednání třeba s ČSOB bylo na zcela jiné úrovni bez ohledu na to, že nejsme jejími klienty. Takže s ČS asi končím - nevidím žádnou výhodu v tom být stálým klientem, jehož požadavky řeší stále stejně neschopné vysloužilé obstarožní brécy, které umí jen tklivě a do zblbnutí opakovat "nevím, nefunguje, asi ne", aby už konečně ten dokonale otrávený klient vypad' a voni mohly v klidu dopít kafíčko a dokecat neskutečně důležité ptákoviny "s holkama z vedlejší kanceláře".



Monday, 25 October 2004 20:08:00 (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)       
Comments [16]  Ostatní