\


 Monday, 01 May 2006
Odstranění problému(ů) s instalací Compact .NET Frameworku 2.0 na Windows Mobile 5.0

Již několikrát jsem se setkal s tím, že na zařízení s Windows Mobile 5.0 byl problém nainstalovat Compact .Net Framework. Pár lidí si mi teď v poslední době v mailu nebo na ICQ také stěžovalo, že jim CNF nejde nainstalovat a že při pátrání po příčinách potíží dostanou nanejvýš jen hlášku, že došlo k problému a že by bylo dobré resetovat zařízení a zkusit instalaci znovu. ;-) Tomu říkám skvělé design guidelines v praxi - "nikdy neobtěžujte uživatele zbytečnými technickými podrobnostmi". :-D

Odstranění problému není složité - z důvodu známému asi jen vývojářskému týmu CNF v Microsoftu a mystérióznímu pro běžného smrtelníka ActiveSync při instalaci CNF z počítače přes Application Manager zkopíruje do zařízení soubor nazvaný NETCFv2.wce5.armv4i.cab místo správného NETCFv2.wm.armv4i.cab. NETCFv2.wm.armv4i.cab patří na všechna současná zařízení používající procesor s ARM V4 kompatibilní instrukční sadou.

Takže selže-li vám instalace, najděte na počítači soubor NETCFv2.wm.armv4i.cab, a zkopírujte jej "ručně" (v Exploreru nebo třeba v v Total Commanderu s pluginem pro CE zařízení)  do PDA. V PDA pak jen cab soubor spusťte a VŽDY zvolte instalaci CNF do zařízení - instalace na kartu (SD, CF) je sice možná, ale při prvním použití CNF dojde stejně k nakopírování všech knihoven do storage v zařízení.

Pokud máte stále problémy s instalací:

  1. Resetujte (soft-reset) zařízení a zkuste nainstalovat CNF znovu. Teď už má reset smysl. ;-)
  2. Nezabere-li ani to, vypněte po dobu instalace všechny Today pluginy, restartujte (soft reset) a znovu instalujte.

Přinejhorším bod 2 zabere podle mých zkušeností vždy - ještě se mi nestalo, že bych na nějaké PDA s WM 5 CNF 2 nenainstaloval ;-)

 



Monday, 01 May 2006 21:50:26 (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)       
Comments [0]  Compact .Net Framework | Mobilitky