\


 Monday, 20 September 2004
ADSL versus CDMA

Uvažuji, že své pomalé GPRS připojení vyměním za něco lepšího, protože mám konečně v dosahu ADSL i CDMA.

Po srovnání obou technologií a hlavně jejich perspektivy se mi víc zamlouvá ADSL, ale ta má jednu velkou nevýhodu - je poskytována Českým Telecomem, jehož rozhodnutí o rozvoji broadband internetu mají jedinou logiku - logiku maximalizace zisku za každou cenu v co nejkratším časovém období a na úkor rozvoje celé služby. Kvůli laxnosti Telecomu při instalaci DSlamů, kdy jsem byl neustále krmen jen velkohubými PR zprávami o lepšící se infratruktuře Telecomu, jsem v únoru už dlouho předtím nepoužívanou pevnou linku odhlásil. A teď bych si jí měl zase zřídit, jak já nesnáším monopol :(

Vím, že s Eurotelem Telecomu neuteču, ale ke kompletnímu manažerskému ovládnutí Eurotelu Telecomem a k telekomunizaci celé cenové politiky a firemní strategie Eurotelu snad zatím nedojde a po prodeji Telecomu se, alespoň doufám, obě společnosti opět rozdělí. (spekulace vychází z modelového scénáře, že Eurotel koupí Orange, který se chce Telecomu ihned zbavit).

Takže bych vás chtěl poprosit, abyste mi v komentářích napsali své zkušenosti s oběma technologiemi i vaším doporučením, abych měl rozhodování lehčí. Díky ;)



Monday, 20 September 2004 08:03:00 (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)       
Comments [10]  Ostatní